Okupili se mladi bh. reprezentativci

okupljanje mladi bih33

Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se večeras u hotelu “Park” Vogošći kako bi počeli pripreme za utakmice s Norveškom i Švicarskom.

Selektor Darko Nestorović kaže da su reprezentativci spremni za rad.

– Svi igrači koje smo pozvali su se odazvali osim Armina Ćerimagića koji je povrijedio zadnju ložu. Žao mi je što nećemo moći da računamo na njega jer je igrao u dobroj formi i bitan je igrač za ovu reprezentaciju, ali koga nema bez njega se mora. Ostali igrači su zdravi, raspoloženi i spremni obaveze koje su pred njima. Pred nama su jake i važne utakmice i daćemo zadnji atom snage da napravimo dobar rezultat – izjavio je selektor.

Nestorović je pozvao i tri debitanta.

– Moramo polako podmlađivati reprezentaciju. Tu su sada Ćorović, Grahovac i Lončar koji su svojim igrama zaslužili ovaj poziv. Smatram da će se dobro uklopiti u ovu ekipu – naglasio je.

Mladi igrač Širokog Brijega Stjepan Lončar sretan je zbog poziva u „U-21“ tim.

– Prvi put sam u mladoj reprezentaciji i jako me je obradovao poziv. Poznajem većinu igrača. Siguran sam da ćemo se dobro slagati i kvalitetno se spremiti za utakmice. Protivnici su teški, ali uz pravi pristup možemo ostvariti dvije pobjede – kazao je.

Izabranici Darka Nestorovića će prvi trening imati sutra u 16 sati na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći.