Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oslabljena Sloboda ide na pobjedu protiv Vitez

sloboda_mehmedagic_jagodic

Neslavno smo okončali nastup u Kupu BiH, ali nemamo vremena za predah, jer nas već sutra očekuje teška utakmica u Vitezu. Protiv Širokog nismo postigli gol, ali ubuduće utakmica bez gola u gostima za nas će biti nemoguća misija, rekao je na trener Slobode Vlado Jagodić na pres-konferenciji uoči utakmice s Vitezom.

Izrazio je uvjerenje da bi pobjeda protiv Viteza zaliječila rane zbog ispadanja iz Kupa, mada ni bod neće biti neuspjeh s obzirom na probleme s kojima se suočavaju Tuzlaci.

Naime, zbog povreda neće nastupiti Amer Ordagić, Nemanja Stjepanović i Aleksandar Subić.

– U sastavu ćemo opet imati nekoliko mladih igrača. Ponavljam da Sloboda ima dobre nogometaše i ima snage da igra na pobjedu. Vitezu također trebaju bodovi, ali to nije ekipa iz gornjeg dijela i nema razloga da se ne nadamo potpunom uspjehu. Bitno je da igrači ispoštuju dogovor u svlačionici. U protivnom, morat ćemo mijenjati igrače – kazao je Jagodić.

Podsjeća da su igrači pomalo umorni, jer će sutrašnja utakmica biti peta u kratkom vremenskom razdoblju koju su odigrali. Jedva čekaju da se taj ciklus okonča i da dođu do predaha, mada im nakon toga predstoje dvije teške utakmice protiv Željezničara i Zrinjskog, ali ne ubrzanim tempom.

Jedan od najiskusnijih igrača Slobode Haris Mehmedagić slaže se da su igrači pomalo zamoreni, ali da su spremni odgovoriti zahtjevima struke.

– S obzirom na to da smo podbacili protiv Širokog, susret s Vitezom je prilika da se iskupimo i pokažemo kako sa gostovanja možemo donijeti bodove – rekao je Mehmedagić.

Pres-konferencija je upriličena neuobičajeno rano, jer su već oko 10 sati igrači i stručni štab autobusom otputovali u okolinu Viteza, gdje će biti u karantinu do sutrašnje utakmice.

Utakmica Vitez – Sloboda igra se sutra od 14 sati.