Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Nogometno kolo “fenjeraša” sa dna tabele

olimpic-zeljeznicar

Naredno sedmo kolo Premijer nogometne lige BiH donosi međusobne susrete trenutno četiri najslabije plasirane ekipe na prvenstvenoj tablici. U Zenici će snage odmjeriti nogometaši Čelika i Željezničara, ekipe koje su do sada postigle najmanje golova, samo po pet, ali sarajevski plavi su i primili dvostruko manje golova nego Zeničani.

Po svemu sudeći biće to još jedan susret u kojem će nedostajati golova, ali i gledalaca, jer zenička navijačka grupa “Robijaši” i dalje se drži obećanja da će bojkotirati domaće utakmice na Bilinom polju.

Osim grupe “Robijaša” na terenu stadiona Bilino polje u redovima Zeničana nedostajat će i nekoliko ‘standardnih prvotimaca’, koji su kažnjeni ili povrijeđeni, ali koji se i ne mogu pohvaliti da su u novom prvenstvu zabilježili solidniju minutažu u igri.

Pobjedom bi ekipa Čelika bodovno sustigla Željezničara, a pobjeda plavih, osim što bi napokon obradovali svoje navijače, donijeli bi im prelazak u gornji dio tabele što nosi mogućnost “igranja za naslov prvaka”.

U drugom derbiju začelja jajački Metaleghe ne bi smio da izgubi niti bod u susretu sa Olimpicom, jer im slijedi serija utakmica sa nekoliko protivnika u kojima bi osvajnje boda bilo ogroman uspjeh.

Jajačka ekipa je pokazala da, sa osam golova iz šest utakmica, ima solidne strijelce, a sarajevski tim da teško čuva svoju mrežu, jer prosječno prima dva gola po susretu. Obje utakmice, u Zenici i Travniku, trebale bi puno toga pokazati, jer one zaokružuju snagu ove četiri ekipe nakon nepune trećine prvog dijela skraćene prvenstvene utrke.