Ronaldo: Ovo je najbolja sezona u mojoj karijeri

ronaldo djecak

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo (31) smatra da je sezona 2015/16. u kojoj je osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom i postao evropski šampiona sa Portugalom najbolja u njegovoj karijeri,.

Ronaldo je ranije u svojoj karijeri osim titula nacionalnog šampiona, 2008. osvojio Ligu šampiona sa Manchestere Unitedom, a šest godina kasnije sa Realom.

”Ovo je najbolja sezona u mojoj karijeri. Osvojio sam dva glavna naslova, sa mojim klubom i državom, tako da je to bilo jedinstveno iskustvo. Imao sam vrlo emotivne trenutke kada smo osvojili 11. titulu šampiona Evrope sa Realom. Osvajanje trofeja je nevjerovatno, svaki put kada pomislim na to sjetim se mog prvog naslova sa Unitedom, kao i ovog sa Realom 2014. godine”, kaže Ronaldo.

S obzirom da iza sebe ima sjajnu sezonu mnogi Ronalda vide kao osvajača ”Zlatne lopte” za 2016. godinu.

”Pojedinačne nagrade se osvajaju bez ikakvog očekivanja i one nisu sve u karijeri. Nisam opsjednut time što imam priliku da osvojim ‘Zlatnu loptu’. Ove godine sam već osvojio Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo, to su dva veoma važna trofeja”, naglasio je Ronaldo.

U finalu EURO 2016 protiv Francuske Ronaldo je povrijedio koljeno. Sjajni napadač kaže da je njegovo zdravstveno stanje sve bolje, te da će učiniti sve kako bi se što prije vratio na teren.

Ronaldo je prošle sezone za Real odigrao 48 utakmica u svim takmičenjima i postigao 51 gol. U dresu Portugala do sada je upisao 133 nastupa, a 61 je zatresao protivničke mreže.