Sloboda iz Međugorja na revanš sa Širokim Brijegom

fk sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode otputovali su jutros u Međugorje gdje će se pripremati do sutrašnjeg revanš susreta osmine finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Ovo je treći susret Tuzlaka i Širokobriježana u posljednjih sedam dana, u prvenstvu i kupu, a dva prethodna završena su u korist Slobode, oba rezultatom 1:0.

– Naša igra i rezultati iz prethodne dvije utakmice daju nam za pravo da se nadamo uspjehu i u sutrašnjoj utakmici. Pobjeda na Tušnju bez primljenog gola veliki je kapital za revanš – kazao je za Fenu trener Slobode Vlado Jagodić.

Svi igrači „crveno-crnih“ na raspolaganju su osim Miljana Govedarice, koji zbog kršenja klupske discipline nije uvršten na spisak putnika za Hercegovinu.

– U subotu nam slijedi i teško gostovanje u Vitezu, pa moramo voditi računa o opterećenosti igrača. Sigurno je da se sutra nećemo braniti, nego ćemo u otvorenoj utakmici pokušati dati gol što bi, nadam se, trebalo biti dovoljno za prolaz u četvrfinale Kupa – kaže Jagodić uz podsjećanje da kao trener još nikada nije poražen u susretima sa Širokim Brijegom.

Utakmica Široki Brijeg – Sloboda igra se sutra od 15 sati.