Sopić: Glupo je govoriti nakon 0:4

sopic-dinanmo

“Znali smo da igramo protiv jednog od najboljih klubova u Europi. Imali smo želju i ideju na koji način im se suprotstaviti, ali sve je palo u vodu nakon prvog gola, nakon naše greške koja nam se ne smije događati”, kazao je nakon poraza od Juventusa u Ligi prvaka trener Dinama Željko Sopić.

U utakmici 2. kola skupine H nogometne Lige prvaka Dinamo je u Maksimiru izgubio od Juventusa s 4:0, navodi Hina.

“I drugi primljeni gol s jedne strane bila je pogreška moje obrane ali i kvaliteta suparnika kojeg je teško zaustaviti. Tu se kod drugog pogotka utakmica prelomila. Definitivno smo igrali protiv momčadi koja nas je pritisnula duboko i nisko. Ideja je bila da kroz kontru i polukontru s dva-tri igrača iznenadimo najbolju obranu u Europi. Zaista je glupo sada govoriti nakon 0-4, da smo se bar dovukli do poluvremena s 0-0”, kazao je Sopić, koji je dodao da će, kako stvari sada stoje, on voditi momčad protiv Hajduka u nedjelju.

“Naravno da sam zabrinut greškama u obrani uoči derbija s Hajdukom. Nećemo se lagati, s jedne strane radimo takve greške te s druge prolaze takve duboke okomite lopte. Ali, moramo priznati da je protivnik ‘creme de la creme’ europskog nogometa. Ali, ako ćemo nastaviti raditi ovakve greške, dobili bi golove i od djece u vrtiću. Proanalizirat ćemo i situaciju s vratarima, ali isto tako nećemo donositi ishitrenu odluku s obzirom da imamo mlade vratare. Ne želimo se dovesti u situaciju da brzo potrošimo vratare, mladi su to još ljudi”, zaključio je Sopić konferenciju za novinare.

Trener italijanskog prvaka Massimiliano Allegri bio je posve zadovoljan izvedbom svoje momčadi na Maksimiru.

“Zadovoljan sam visokom pobjedom jer smo postigli četiri gola i to bi moglo biti ključno za prolazak ove teške skupine. U drugom dijelu smo morali biti precizniji i više pucati po golu. Ipak, ponavljam, zadovoljan sam, nismo primili gol i sve ide po planu za nas”, rekao je starteg talijanskog prvaka.