Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić: Dok je igrao Misimović mogli smo parirati i Hrvatskoj

safet-susic-misimovic-600×400

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić smatra da Hrvatska trenutno ima najbolje igrače među reprezentacijama nastalim raspadom bivše Jugoslavije.

“Hrvati su nastupili na Euru i o njima imam izuzetno visoko mišljenje. U igračkom smislu, Hrvatska je u ovom trenutku najjača reprezentacija. Odskače, posebno jer ima Modrića, Mandžukića i Rakitića koji igraju u najboljim svjetskim klubovima. Osim toga, dugo vremena igraju zajedno i to je kompaktna momčad”, rekao je Sušić za Mondo.ba.

“Mi smo se približili u kvalifikacijama za SP 2014, a dok je još igrao Zvjezdan Misimović vjerovatno smo im mogli i parirati. Sad su vjerujem u prednosti u odnosu na nas. Što se Srbije tiče, ne poznajem ih dovoljno dobro, pa ne bih mogao donositi neki vrijednosni sud, ali vjerujem da su otprilike podjednakih kvaliteta kao BiH.”

Sve češće se spominje regionalna liga s klubovima iz bivše Jugoslavije.

“Podržavam apsolutno tu ideju, posebno jer smo mi iz starije generacije nostalgični za tim vremenima od prije 25 ili 30 godina. Bila je to snažna liga, i podržao bih formiranje sličnog takmičenja,” dodao je.