Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zrinjskom oprezni pred Olimpic: Poboljšali su svoju igru

zrinjski

Usprkos činjenici da naredni protivnik drži pretposljednje mjesto na tabeli, u Zrinjskom sutrašnje gostovanje na Otoci ne shvataju olako. Trener Vinko Marinović na današnjoj konferenciji za medije upozorio je na brojne dobre stvari u igri Olimpica koji je, kako je rekao, spletom okolnosti tu gdje danas jeste.

“Olimpic je dosad imao dosta problema, da bi u posljednje vrijeme poboljšali svoju igru, što se potvrdilo na nekoliko minulih susreta. Protiv Sarajeva su minimalno poraženi, Širokog su pobijedili, Slobodi su postigli tri pogotka, a Željezničaru dva, što će reći da je riječ o timu koji je u uzlaznoj putanji. Mi smo ipak apsolutni favoriti, a ukoliko ponovimo igru iz susreta sa Sarajevom uvjeren sam pobjeda neće izostati”, kazao je Marinović.

Miloš Žeravica i Mario Barić na Otoci zbog problema s leđima sigurno neće nastupiti, dok će Pero Stojkić i Slobodan Jakovljević izostati zbog tri žuta kartona. Strijelca jedinog pogotka protiv Sarajeva na poziciji stopera će zamijeniti Anto Radeljić.

“Bez obzira na probleme u Olimpicu, neće biti lako doći do pobjede. Ukoliko odigramo kao protiv Sarajeva vjerujem da ćemo osvojiti bodove”, kazao je Radeljić.

On smatra da je pozicija Zrinjskog očekivana, iako priznaje da nije očekivao veliku prednost koju danas ima mostarski klub u odnosu na najveće konkurente.

“Očekivao sam da budemo na prvom mjestu, s obzirom na kvalitetan igrački kadar koji imamo. Slažem se da smo na dobrom putu da osvojimo novu titulu, ali idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti”, rekao je.