Vlasnici West Hama: Znamo da će Slaven i njegov tim zapeti još jače

bilic

Vlasnici West Hama, koji je na samom početku sezone u Premier ligi zabilježio veoma loše rezultate, uputili su izvinjenje navijačima kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).
Poručili su kako će trener West Hama Slaven Bilić učiniti sve da navijači opet budu ponosni na svoj tim.

Kako pišu britanski mediji, West Ham proživljava jednu od najvećih kriza u historiji kluba nakon što su izgubili pet ligaških utakmica od šest koliko su ukupno odigrali. Osim toga nisu postigli gol kod kuće u posljednjih 13 utakmica, a iz Evropske lige su ispali već u pretkolu, kada ih je eliminisala rumunska Astra.

Suvlasnici West Hama, David Gold i David Sullivan poslali su pismo kojim navijače mole za strpljenje.

”Uopće nije upitno da početak sezone ni izbliza nije onakav kakav smo očekivali, ali budite sigurni da radimo sve što možemo kako bi popravili situaciju. Činjenice su takve kakve jesu, njih svi vide i od toga pobjeći ne možemo. Znamo da smo primili previše golova, a da nam je realizacija užasna, ali uvjereni smo da će se taj problem jako brzo riješiti. Ne tražimo alibi za loš početak sezone, međutim morate shvatiti da za ovako loš početak postoje i određeni faktori, na koje nismo mogli utjecati”, navodi se u pismu.

Dodaju kako postoji nekoliko razloga zbog loših rezultata.

“Kao prvo, imali smo puno problema s povredama ključnih igračima, a zatim, bili smo i žrtve nekih čudnih sudijskih odluka. Ipak, kako smo kazali, opravdanja ne tražimo i znamo da će Slaven i njegov tim zapeti još jače i da ćemo već sljedeće sedmice gledati puno bolju igru. Moramo ostati pozitivni. Igrači koje imamo isti su oni koji su prošle godine bili zaslužni za nezaboravnu zadnju sezonu na Boleyn Groundu. Znamo da navijači proživljavaju teške trenutke, ali želimo im se zahvaliti svakom ponaosob na vjernosti i podršci. Vjerujte, do kraja sezone gledat ćete jedan potpuno drugačiji West Ham. Dat ćemo sve od sebe da ponovno budete ponosni na nas”, istaknuto je u pismu.