Željo odlučuje o sudbini Širokog Brijega

nksirokibrijeg00003

Plasman među osam najboljih u Kupu BiH donio je novu dozu sampouzdanja fudbalerima Širokog Brijega, pa se nedjeljni derbi 14. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara na Pecari dočekuje s velikim optimizmom.

Trener Denis Ćorić svjestan je da ishod derbija protiv Željezničara, a kasnije i protiv Zrinjskog, iako je još dosta do kraja, praktično trasira put prema Ligi za prvaka ili Ligi za ostanak.

“Svi znamo što znače tri boda protiv Željezničara. Ukoliko budemo na nivou posljednjih četiri-pet utakmica, uvjeren sam da ćemo uzdignutih ruku dočekati kraj derbija”, kazao je Ćorić na današnjoj koferenciji za medije.

Kapiten Wagner Santos Lago istakao je da najave Željezničara kako dolazi po pobjedu na Pecaru znače da će gledaoci u nedjelju uživati u totalnom fudbalu, s obzirom da i Široki ima cilj upisati pobjedu vjerovatno vrijednu Lige za prvaka. Brazilac je na kraju pozvao navijače i simpatizere da dođu na derbi i pomognu Širokobriježanima u ostvarenju njihovog cilja.
Za gledaoce na Pecari će biti otvorena samo sjeverna tribina, dok Istoku biti smješteno 150 gostujućih navijača. Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom od 16.30 sati na stadionu Pecara.