Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur nakon pobjede nad Tomićem: Osjećao sam da ga mogu dobiti

dzumhur

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, nakon što je u prvom kolu US Opena sa 3:1 u setovima izbacio favoriziranog Bernarda Tomića, rekao je da je odigrao vrhunski meč.

– Znao sam da će biti težak meč. Iskreno, osjećao sam da mogu ga pobijediti, ali ne možete to nikada reći kada igrate protiv igrača iz TOP 20. Odigrao sm vrhunski meč od početka do kraja uz male padove u igri, što je i normalno kada igrate u tri ili četiri seta, rekao je Džumhur koji tvrdi da mu se forma podigla nakon četiri uzastopna meča bez pobjede.

Džumhur kaže kako je protiv Tomića u odlučujućem setu već osjetio umor i grčeve u nogama.

– Sve u svemu, prelijep dan za mene. Ovo je nova pobjeda nad igračem iz TOP 20 protiv kojeg mnogi ne vole igrati zbog njegovog stila igre, koji je vrlo težak za njegove protivnike. Isto tako mislim da nisam ni ja njemu odgovorao i iz razloga što sam prošle godine imao šansu da ga pobijedim, rekao je Džumhur nakon meča.

Džumhur se zahvalio i bh. navijačima koji su ga bodrili sa tribina.

– Drago mi je što je bilo dosta naših ljudi i što sam imao podršku u New Yorku. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama. Sada imam dan odmora i u naredni meč ću pokušati ući što mirnije i nastaviti sa ovakvim ritmom.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv ukrajinskog tenisera Ilje Marčenka koji je u prvom kolu savladao Ivana Dodiga sa 3:1 u setovima.

– Naravno, u narednom meču idem na pobjedu, ali siguran sam da će biti teško. Međutim, sa ovom igrom mogu naparaviti odličan rezultat u New Yorku, rekao je naš najbolji teniser.