Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan 14. memorijalni turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan” (FOTO)

turnir-talijan5

U Domu mladih u sarajevskoj Skenderiji održan je 14. međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“.

Povodom otvaranja ove sportske manifestacije položeno je cijeće i proučena Fatiha na mezaru Mustafe Hajrulahovića Talijana u mezaristanu Ali-Pašine džamije, gdje je čas historije održao njegov suborac general Vahid Karavelić. Turnir je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić.

Na ovom međunarodnom bokserskom turniru nastupila su 34 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine koji su odboksovali 17 borbi.

Nagrade najboljim učesnicima dodijelio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira Salko Bukvarević.

Trofej za najmlađeg pobjednika pripao je Ameru Škrijelju iz KB Zlatni ljiljani iz Sarajeva, najbolji tehničar je Dušan Veletić (BK Radnik iz Bijeljine), najborbeniji par je bio Andrej Baković iz Slovenije i Arijon Kajoshi iz Albanije, a najbolji bokser je bio Adem Fetahović iz BK Ilidža, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.