Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevske rock grupe najavljuju spektakl za KK Bosnu 15. septembra (FOTO)

Sarajevske rock grupe za KK Bosnu
Foto: D. Begović

Sarajevske rock grupe Erogene zone, Konvoj, Futavci, Sikter i Skroz danas su u Sarajevu najavili veliki koncert “Svi smo mi Bosna“ koji će biti održan 15. septembra u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija što će biti svojevrsna uvertira u 12. po redu međunarodni memorijalni turnir “Mirza Delibašić“ koji je na programu 16. i 17. septembra.

Na današnjoj press konferenciji koja je održana u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija novinarima su se obratili članovi sarajevskih rock grupa koji su najavili spektakl te izrazili zadovoljstvo što će na ovaj način zajedno sa navijačima proslaviti ulazak kluba u Ligu 12. Pozvali su navijače da se vrate u dvoranu i podrže KK Bosnu.

Adnan Šaran iz grupe Skroz rekao je da će ova grupa na koncertu odsvirati navijačku himnu KK Bosne koju su snimili još 2006. godine.

“Ostat će u rock'n'roll verziji kao navijačka himna. Imat će isti ritam“, rekao je Šaran.

Čelnici kluba su istakli da će ove godine turnir biti visokog ranga u znak sjećanja na legendu kluba Mirzu Delibašića te da će pored domaćina KK Bosne nastupiti Cedevita (Hrvatska), MZT Skoplje (Makedonija) i Budućnost (Crna Gora).

“Znamo da su ova tri kluba u vrhu regionalne košarke i ovaj turnir nama daje svojevrsni pogled u budućnost. Cilj Bosne je regionalna liga“, rekao je direktor KK Bosna Damir Krupalija.

Najavio je da će Bosna u narednom periodu dovesti dva ili tri pojačanja, jer klub trenutno u rosteru ima osam igrača.

Novinarima se obratio i povratnik u revode Bosne Saša Vasiljević koji je rekao da mu je drago što opet nastupa za Bosnu.

“Nećemo se zalijetati i ljudima obećavati titulu, tu smo da vratimo ljude u dvoranu“, rekao je Vasiljević.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 10 KM, dok 20 KM košta ulaznica s kojom će biti moguće ući i na koncert i na turnir.