Procurili detalji obimnog predbračnog ugovora Ane i Bastiana

ana-ivanovic-und-bastian-schweinsteiger

Srbijansk teniserka Ana Ivanović i njemački nogomezaš Bastian Schweinsteiger, koji su se vjenčali u Veneciji prije desetak dana, sastavili su predbračni ugovor na čak 64 strane.

Ugovor u sitne detalje reguliše njihov bračni odnos, sa sve citiranim tačkama kako kasnije ne bi bilo nesporazuma.

Ugovor koji su sačinili advokati Bastiana Schweinsteigera poslat je advokatskoj kancelariji iz Beograda koja godinama zastupa Anu Ivanović. Ana i njena majka Dragana pogledale su ugovor i bez ikakvih prigovora dale saglasnost da se potpiše, piše Pulsonline.

Interesantno je da će Ana i Bastian, koji su 12. jula izgovorili sudbonosno “da” na građanskom venčanju, a dan kasnije i u crkvi, zadržati odvojene bankovne račune. Oboje zarađuju priličnu svotu para za naše pojmove. Ana je do sada u karijeri inkasirala 15,5 miliona dolara samo od tenisa, ali dosta zarađuje i od sponzora. Samo od njemačkog “Adidasa” godišnje dobija oko pet miliona dolara, a ima još desetak unosnih sponzorskih ugovora.

Sa druge strane, Schweinsteiger je od prelaska iz minhenskog Bayerna u Manchester Uniteda zaradio više od 50 miliona eura za tri sezone. Posjeduje i dosta nekretnina, poput stana u Minhenu koji je kupio za Anu.

Bračni par Schweinsteiger namjerava da se ostvari u ulozi roditelja, pa su napravili i poseban plan. U tom slučaju mijenjaju se određene tačke ugovora, što je već predviđeno pripremljenim aneksima. Raspodjela finansija u tom slučaju će biti drugačija nego što je to sada slučaj.

Predbračnim ugovorom ne podležu pokloni. Sve što jedno drugom poklone nakon eventualnog razvoda ostaje onome kome je darovano.

Predbračnim ugovorom je regulisana i oblast iznajmljivanja prostora za stanovanje. S obzirom da Ana i Bastian često putuju po svijetu zbog obaveza u tenisu, odnosno nogometu, uglavnom žive u iznajmljenim vilama, kako ne bi stalno kupovali nekretnine. Ugovor podrazumijeva da se njih dvoje usmeno dogovaraju kako će i ko plaćati iznajmljene prostore za stanovanje. To ne podleže kasnijoj primeni zakona, dakle, neće moći da jedno drugome prebacuju ko je koliko novca dao za iznajmljivanje životnog prostora.