Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aničić se nada prilici u reprezentaciji

anicic

U minulim godinama samo dva Mostarca se mogu pohvaliti zapaženijim fudbalskim karijerama. Riječ je o reprezentativcima Toniju Šunjiću i Marinu Aničiću.

Šunjić je fudbaler Stuttgarta, a dok je Aničić uspješan u dresu kazahstanskog šampiona Astane u koju je dospio prije dvije godine i s kojom je prije godinu bio sudionik Lige prvaka.

“U reprezentaciji sam dosad upisao jedan nastup i to u prijateljskom susretu s Luksemburgom. Svjestan sam kako neki igrači u ovom trenutku imaju prednost u odnosu na mene, ali se nadam da ću ipak dobiti priliku i izboriti se za mjesto,” rekao je Aničić za mostarsku Prvu televiziju.

Kazao je i kako je zadovoljan u Kazahstanu, kao i da trenutno ne razmišlja o napuštanju Astane.

“Zadovoljan u Astani, ali naravno da imam želju krenuti dalje i igrati u jačim ligama. Naravno, ne zavisi sve od mene, ali već na zimu ćemo pogledati kakvih ponuda ima i prihvaća li ih Astana.”

Iako je hiljadama kilometara udaljen od rodnog grada i bivšeg kluba – Zrinjskog, Marin kaže kako je dobro upoznat sa situacijom u bh. fudbalu.

“Naravno da pratim sva dešavanja oko Zrinjskog. Daleko su najbolji tim lige i mogu im samo poželjeti da ovako nastave što duže”, rekao je.