Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević, Perić i Gušo svratili u Džekin komšiluk i izazvali pravu pometnju

Mesa Sokolje Memorijal (2 of 24)

Selektor nogomene reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zaradio je gromoglasne ovacije kada se danas iznenada pojavio na malonogometnom memorijalu “Senad Subašić Senči”, koji se igra u čast iznenada preminulog pionira FK Željezničar.

Dolazak Meše i njegovih pomoćnika izazvao je pravu pometnju među prisutnim gledateljima, mahom mladim ljudima.

Mesa Sokolje Memorijal (17 of 24)

FOTO E. Borovina

“Nada i ljubav prema lopti Senada nisu napuštale čak i dok je ležao u bolničkoj postelji. Ovaj je turnir jedan lijep način da sačuvamo uspomenu na nekoga ko je volio, fudbal, volio sport, volio ljude. I nekoga koga su izuzetno voljeli i poštovali oni koji su ga poznavali”, kazao je jedan od organizatora turnira.

Baždarević, Sinanović i Hadžić FOTO E. Borovina

Baždarević, Sinanović i Hadžić

“Hvala selektoru Baždareviću i njegovim pomoćnicima što su svojim dolaskom uveličali ovaj turnir, teško je riječima opisati koliko je ljudima značila njegova posjeta i koliko su se obradovali. Meša je još jednom pokazao svoju veličinu”, dodali su organizatori.

Organizatori turnira Baždareviću i našim Zmajevi zaželjeli su sreću uoči početka kvalifikacija za SP u Rusiji, a prisutni gledatelji odmah pohrili prema Meši da se fotkaju s njim.

Mesa Sokolje Memorijal (23 of 24)

Svi su željeli selfie s Mešom

Mesa Sokolje Memorijal (5 of 24) Mesa Sokolje Memorijal (8 of 24)

Među igračima na turniru u jednoj od ekipa nastupio je i ponajbolji poslijeratni napadač FK Sarajevo Alen Škoro. Na poziv Hadžića turniru je prisustvovao i doajen sportskog novinarstva u BiH i autor knjige “Od Tirane do Marakane” Sinan Sinanović, aktuelni urednik sportskog portala Sportske.ba.

Mesa Sokolje Memorijal (15 of 24)

Meša u društvu Škore i Sinanovića

Turnir ”Senad Subašić – Senči” održan je po peti put ove godine na igralištu Franje Kluza u Rajlovcu, a na kraju je trijumfovala ekipa Veterana, koja je u finalu bila bolja od ekipe Vojničko polje rezultatom 6:3.

Selektor Zmajeva i otac rahmetli Senada

Selektor Zmajeva i otac rahmetli Senada Subašića

Inače, sarajevsko naselje u kojem je turnir održan iznjedrilo je nekoliko sjajnih nogometaša. U istom komšiluku rasli su Mirsad Baljić, Edin Džeko, Zajko Zeba…