Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. juniori počeli pripreme za nastup u kvalifikacijama

bh-juniori
Foto: NSBiH

Juniorska nogometna reprezentacija (U19) Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Zenici gdje je počela pripreme za turnir kvalifikacija za EP koji će biti održan u Litvaniji.

– Počeli smo pripreme za prvi kvalifikacijski krug. Pozvali smo 22 igrača, ali Sandi Hušić je povrijeđen, dok Mirza Mustafić ima administrativnih problema i na njih nećemo moći da računamo u Litvaniji – rekao je selektor Toni Karačić.

Reprezentacija bi trebalo da danas bude kompletirana, sa obzirom na to da pojedini igrači nisu mogli doći na prvu prozivku zbog nastupa u Ligi prvaka za omladince.

– Iskoristit ćemo ovaj pripremni period da se što bolje spremimo, analiziramo protivnike kako bismo ostvarili što bolji rezultat – dodao je Karačić.

Protivnici mladim bh. nogometašima bit će selekcije Litvanije, Austrije i Azerbejdžana.

Selektor BiH smatra da je Austrija favorit za prvo mjesto, ali da su Litvanija i Azerbejdžan “kvalitetne, kompaktne i čvrste ekipe”.

– Svi ovi timovi imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku, ali pitamo se i mi. Sama činjenica da smo uz Austriju bili u prvoj jakosnoj skupini na žrijebanju, stavlja nas u ulogu favorita i mi to trebamo da opravdamo. Neće biti lako, ali smatramo da možemo proći u Elitni krug kvalifikacija – zaključio je selektor bh. tima.

Juniori BiH u Zenici će se pripremati do 1. oktobra.

Raspored utakmica bh. tima na kvalifikacionom turniru:

Litvanija – Bosna i Hercegovina (4. oktobra, 16.00 sati)
Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan (6. okotbra, 13.00)
Bosna i Hercegovina-Austrija (9. oktobra, 13.00)