Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grci nakon Zmajeva postavili 13 pitanja svojoj javnosti

dzeko1

Grči SentraGoal objavio je rezultate ankete koju su proveli među svojim čitateljima nakon kvalifikacijske utakmice Grčke i BiH koja je u Atini završena bez pobjednika, 1:1.

Prema rezultatima te ankete 61 posto Grka nije zadovoljno igrama njihove reprezentacije, što je bilo jasno vidljivo i po mnogo praznih stolica na tribinama Karaiskakija prošle nedjelje.

Čak 51 posto Grka smatra da situacija, kada je plasmana u Rusiju 2018. u pitanju, više nije u njihovim rukama, već da zavisi od rezultata drugih.

Čak 30 posto anketiranih smatra da se Grčka neće plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

43 posto ispitanih smatra da selektor Skibbe mora mijenjati puno toga u reprezentaciji, dok mu 29 posto vjeruje i njegov rad smatra odličnim.

51 posto ispitanika smatra da Skibbe mora potražiti “svježu krv”, a njih 31 posto da je spisak igrača protiv BiH najbolje što Grčka ima u ovom trenutku.

Formaciju 4-2-3-1 preferira 43 posto ispitanih, a 42 posto smatra da Grci trebaju igrati u 3-5-2 formaciji.

72 posto Grka smara da je najveći problem vezna linija, a njih 21 posto da je problem u napadu.

Zanimljivo, čak 66 posto Grka smatra da je Papadopoulos zasluženo dobio crveni karton, ali isto tako čak 66 posto ispitanih smatra da je Džeko morao dobiti direktan crveni, a ne žuti karton u finišu utakmice.

81 posto Grka se stidi incidenta sa porukom “Nož, žica Srebrenica”, a 62 posto njih smatra da na tribinama nema mjesta za bilo kakve naconalističke i političke poruke.

Ima i 7 posto onih koji ne vide ništa sporno u takvim porukama.

51 posto Grka slaže se da je Karaiskaki stadion na kojem treba da igra reprezentacija.