Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ne prodajite svoju kompaniju”: Twitter gasi Vine!

vine

Prije četiri godine, Twitter je kupio Vine za 30 miliona, ali izgleda da je zažalio tu investiciju. Iz Twittera su danas objavili da gase ovu video aplikaciju kroz sljedećih nekoliko sedmica.

“Moći ćete i dalje otvarati i skidati svoje Vineove. Ostavit ćemo stranicu online jer mislimo da je važno da se i dalje mogu gledati svi nevjerovatni Vineovi koji su napravljeni. Bit ćete obaviješteni prije nego napravimo bilo kakve promjene na stranici ili aplikaciji”, navodi se u postu objavljenom na blogu Medium.

Ne zna koliko dugo će Vine videa i dalje biti dostupna na stranici, ali stvaranje novih šesto-sekundnih klipova pomoću ove mobilne aplikacije više nije moguće.

Iako ovaj potez Twittera iznenađuje, poznato je da je posljednjih mjeseci Vine imao problema na tržištu. Vine nije uspio konkurirati Snapchatu i Instagramu u privlačenju pozornosti milenijske generacije.

Ipak, većina tržišnih analitičara pretpostavljala je da će Vine preživjeti barem do 2017.

Veliki udarac Vineu bilo je Instagramovo dodavanje video opcije 2013. pomoću kojeg je privukao više od 200 miliona mjesečnih korisnika.

Osnivač Vinea Rus Jusupov komentirao je odluku o gašenju na Twitteru, gdje je izrazio žaljenje što je prodao firmu Twitteru.

“Ne prodajite svoju kompaniju”, napisao je.