Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple razvija savitljivi odnosno preklopni smartphone?

iphone

Nakon tri generacije isto dizajniranog iPhonea, došlo je vrijeme za promjene, barem ako je suditi po glasinama i spekulacijama koje kolaju oko sljedeće generacije Apple-ovog najprodavanijeg proizvoda.

Naime, nedavno se moglo čuti da će iPhone 8 biti full-screen uređaj po uzoru na Xiaomi Mi Mix, jer bi to trebao da bude novi trend u ovom industrijskom segmentu. Isto tako, ako je suditi po najnovijem Apple-ovom patentu, jedan od sljedećih iPhone-a bi mogao biti upravo savitljivi, odnosno preklopni uređaj.

Za sada je vrlo malo detalja o ovom konceptu. Postoje indicije da bi jedan od korištenih materijala mogla biti neka vrsta keramike. Ipak, teško je povjerovati da ćemo preklopni iPhone vidjeti već sljedeće godine, ali postoji velika vjerovatnost da će se to dogoditi u ne tako dalekoj budućnosti, s obzirom da Apple ovakve koncepte istražuje već neko vrijeme.

Sada je samo pitanje hoće li Apple ovakav proizvod na tržište izbaciti prije Samsunga, Lenova ili pak Xiaomija, koji također razvijaju slične koncepte.