Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iPhone od vas skriva ove mogućnosti

iphone2222

Najnovije izdanje mobilne platforme iz Applea, iOS 10, već sada se nalazi na velikom broju iUređaja. Van osnovnih značajki koje je Apple reklamirao, ‘desetka’ donosi i niz ponešto skrivenih trikova koji mogu olakšati svakodnevni rad.

iOS 10 dopušta praktički neograničen broj otvorenih tabova u mobilnom internet pregledniku Safari. Kako se onda snaći među mnoštvom otvorenog sadržaja? Pa, nije potrebno skrolati – tabove je sad moguće pretraživati po sadržaju. Za ovaj trik valja okrenuti uređaj u pejzažni položaj i dodirnuti tipku za tabove. U gornjem lijevom uglu zaslona pokazat će se kućica za pretraživanje u koju je moguće ubaciti pojmove koji se traže u otvorenim tabovima, a iOS 10 će ih bez problema filtrirati i korisniku pokazati samo ono što je tražio.

Za osobe slabijeg vida, ili jednostavno za one kojima treba povećalo u nekoj situaciji, iOS 10 donosi mogućnost korištenja kamerice za povećanje nekog kadra na zaslonu. Ovu mogućnost valja aktivirati na Settings > General > Accessibility > Magnifier. Tu se nalazi i Auto-Brightness postavka koja će uvećani sadržaj učiniti nešto vidljivijim. Za korištenje ove opcije je potom dovoljno tri puta dodirnuti Home tipku iUređaja.

Vlasnici iUređaja instaliraju brdo aplikacija, a problem stiže kada se neka veća baš želi nadograditi novom verzijom iz App Storea…a prije nje je u redu za nadogradnje još nekoliko aplikacija. Korisnici sada mogu sami postaviti app za preuzimanje koji ima prioritet. Prilikom nadogradnji aplikacija, dovoljno je naći ikonicu appa u listi na glavnom zaslonu, napraviti hard press na zaslonu (što mogu samo najnoviji uređaji) i pojavit će se opcija Prioritize Download.

Apple je napokon omogućio korisnicima više opcija u karticama kontakata. Sada je moguće za svaki kontakt postaviti preferirani način komuniciranja (poziv, poruka, video ili email).