Cyrcle Phone

Predstavljen prvi pametni telefon sa okruglim ekranom (FOTO)

telfon

Kako kažu iz kompanije, ideja koja stoji iza projekta Cyrcle Phone bila je stvaranje udobnijeg telefona od uobičajenih, koji se uklapa u bilo koji džep bez mnogo truda

Nakon otprilike pet godina razvoja, tvorci ovog telefona pokazali su svetu svoj uređaj sa kružnim ekranom. Zove se Cyrcle Phone i vjerovatno je najčudnija stvar koja je predstavljena na CES 2020.

Kako kažu iz kompanije, ideja koja stoji iza projekta Cyrcle Phone bila je stvaranje udobnijeg telefona od uobičajenih, koji se uklapa u bilo koji džep bez mnogo truda.

“Normalni” dizajn mobilnih telefona postao je previše običan, kako se čini. Ovo je za sada samo prototip, a prvi pravi kružni telefon trebalo bi da izađe u roku od godinu dana, ukoliko ništa ne pođe po zlu, piše portal I Geek Phone.

Bez obzira na to da li će biti promene u dizajnu, ono što se vjerovatno neće promijeniti jesu dva 3,5 mm priključka za slušalice, koja se nalaze na svakoj strani kućišta.

Kako kaže Kristina Sir, osnivačica kompanije, odlučeno je da se uključi par portova ove vrste kako bi se eliminisala potreba za korištenjem splitera, koji je očigledno postao popularan proizvod među milenijalcima i članovima generacije Z.

Trebalo bi još mnoge stvari uklopiti, jer ni Android operaivni sistem, ni većina aplikacija nisu prilagođene radu na kružnom ekranu.