Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu

youtube

Moderiranje Youtube stranice vrlo je zahtjevan posao, posebno ako se u obzir uzme ogroman broj videozapisa, broj komentara i svega ostalog.

Međutim, izgleda da je Youtube odlučio taj posao prepustiti zajednici pokretanjem onoga što oni nazivaju YouTube Heroes.

Kako navodi YouTube, “YouTube Heroes je globalna zajednica suradnika koja treba pomoći u stvaranju najboljeg mogućeg Youtube iskustva za svakoga. Suradnici će moći označavati neprikladan sadržaj, dodavati opise, naslove i podnaslove u videozapise, dijeliti svoje znanje s drugim korisnicima na Youtube forumu i na taj način prikupljati bodove”.

Svi zainteresovani mogu prikupljati bodove putem prijavljivanja neprimjerenih komentara, dodavanjem opisa i prijevoda na video zapise te širenjem vlastitog znanja s drugima.

Prikupljanjem tih bodova, volonteri mogu napredovati i otključati posebne mogućnosti kao što je masovno prijavljivanje videozapisa, ali i ostale privilegije poput direktnog kontaktiranja YouTube zaposlenika i isprobavanje novih značajki servisa prije njihovog lansiranja.

Uz sudjelovanje zajednice, moderacija bi sada trebala biti učinkovitija.