Bukvarević s Koordinacijom boračkih udruženja: Otkazani protesti

salko bukvarevic11

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je s članom Kolegija Doma naroda Federalnog parlamenta Osmanom Ćatićem u Konjicu održao sastanak sa Koordinacijom boračkih udruženja i saveza u FBiH.

Kako je saopćeno iz kabineta ministra Bukvarevića, na sastanku se raspravljalo o najavljenom protestnom okupljanju određenih boračkih kategorija 26. septembra pred zgradom Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Povod za protestno okupljanje je zahtjev Koordinacije za izmjenama Zakona o prijevremenom i povoljnijem penzionisanju pripadnika odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Nakon višesatnog sastanka u Konjicu, sekretar Koordinacije Husein Šabić pročitao je slijedeće saopštenje za članstvo i javnost:

“Uvažavajući trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i nakon sastanka s ministrom Bukvarevićem i delegatom u Domu naroda Osmanom Ćatićem, Predsjedništvo Koordinacije vas obavještava da se protesti koji su bili najavljeni za ponedeljak, 26.09.2016. godine prolongiraju do daljnjeg, odnosno do završetka sastanka Koordinacije s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti koji je zakazan za 13.10.2016. godine“, navodi se u saopćenju iz kabineta ministra Bukvarevića.