Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Srbi imaju ono što niko nema – dvije države, Srbiju i RS

dodikbusije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u četvrtak navečer u Busijama kod Zemuna da Srbi imaju ono što niko nema – dvije države, Srbiju i Reubliku Srpsku, nastale raspadom SFRJ.

“Raspad Jugoslavije napravio je jednu hrvatsku i dvije srpske države. Ono što mi imamo nema niko drugi. Ovo je život, ovo je Srbija, ovo je srpski narod, ovo je Republika Srpska. Odavde sigurno otići nećemo. Branimo naše dostojanstvo, branimo naše živote, naše poštenje”, rekao je predsjednik Republike Srpske na obilježavanju Dana sjećanja na sve srpske žrtve.

Dodik je poručio da se srpski narod oporavio zato što je vjerovao u Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini.

“Živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živio srpski narod, živjeli Srbi gdje god bili. Mi smo jedan narod i ostat ćemo jedan narod”, poručio je Dodik, prenosi Tanjug.

Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je večeras na obilježavanju 21. godišnjice akcije “Oluja” u Busijama da se takva akcija više nikada neće ponoviti.

MAJA GOJKOVIC, ALEKSANDAR VUCIC, MILORAD PUPOVAC, IGOR MIROVIC, ALEKSANDAR VULIN

Srpski premijer je rekao da nikada nije govorio pred većim brojem ljudi i zahvalio svima što su se okupili.

“Hoću vama divni i ponositi Krajišnici da kažem jedno veliko izvini. Izvinite što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke akcije Oluja okretali glavu od vas i nisu dovoljno brinuli o svom rodu. Oluja više neće biti! Srbija se ne hvali svojom snagom ali je dovoljno jaka da brine o svom narodu i više nikada neće dozvoliti takav pogrom”, rekao je Vučić.