Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodika ne zanima PIC, Vučić i Nikolić na hitnom sastanku

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da ga danas apsolutno ne interesuje ni Vijeće za provođenje mira (PIK) ni njihova saopštenja, dok su predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vućić zakazali hitne konsultacije u 20 i 30.

“U danu, u kojem sam dobio unuku i koji je tako poseban za mene i za moju porodicu, ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim saopštenjima”, poručio je Dodik odgovarajući na pitanje da prokomentariše izjavu ambasadora PIK-a kojom pozivaju vlasti Repubike Srpske da ne održe referendum o Danu RS.

Ambasadori Upravnog odbora PIC-a, uz izdvojeno mišljenje Rusije, pozvali su danas vlasti Republike Srpske da ne održe referendum o Danu Republike Srpske.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pak pozvao je predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na sastanak večeras u 20.30 sati.

Nikolić je pozvao Vučića na hitne konsultacije povodom odluke Vijeća za provodenje mira u BiH da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike Srpske

Nikolić i premijer Vučić sastaće se u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike, objavili su mediji u Srbiji.