Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fond “Bošnjaci” odobrio 181 stipendiju studentima i učenicima iz BiH

Stipendije fonda “Bošnjaci”
Sa prošlogodišnje dodjele stipendija

Fond ”Bošnjaci” nastavio je stipendiranje nadarenih učenika i studenata iz Bosne i Hercegovine, a novim ugovorom obavezali su se da će pomoći 181 mladu osobu.

Od toga, 160 stipendija je za studente, od kojih 18 ima prosječnu ocjenu 10.0, i 21 za učenike.

Svi oni potpisali su danas s čelnicima Fonda ugovore i najavili da će predanim radom postizati još bolje rezultate, unaprijediti kulturu, duhovne i tradicionalne vrijednosti svog naroda uvažavajući druge i tako znanjem i naukom čuvati državu Bosnu i Hercegovinu.

Direktor Fonda Šahir Kerla posebno je ponosan na ovaj segment rada naglašavajući da je mladima svaka pomoć dobrodošla, s finansijske strane, ali i s aspekta da vide da neko cijeni njihov rad i zalaganje.

– Ono čemu težimo u narednom periodu je povećanje broja stipendija za studente na prvom i drugom ciklusu studija, intenziviranje pomoći učenicima povratnicima u RS, te osiguranje podrške drugim projektima iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture – naglasio je Kerla.

Podsjetio je da je Fond do sada stipendirao više od 1.900 studenata i učenika.

Dobitnici stipendija pozvali su sve mlade ljude, studente i učenike, da daju maksimum tokom školovanja.

Student šeste godine Medicinskog fakulteta iz Tuzle Anes Terzić poručio je da se samo predanim radom može pomoći sebi i svojoj državi.

Mišljenja je da svaki vrhunski rezultat bude prepoznat.

Fond ”Bošnjaci” osnovao je prvi predsjednik Predsjedništva Republike BiH Alija Izetbegović 1997. godine s ciljem promoviranja visokostručnog kadra.