Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imam Careve džamije poručio vrhu SDA: Distancirajte se od Radončića

sadrudin-iseric

Imam Careve džamije u Sarajevu Sadrudin Išerić poručio je rukovodstvu Stranke demokratske akcije da se distancira od lidera SBB-a Fahrudina Radončića, nakon njegovih izjava na sudu u Prištini. Status imama Išerića prenosimo u cjelosti:

Gospodi iz SDA,

Ili ćete se distancirati od Radončića ili ćemo se mi distancirati od vas! Na jednoj od hutbi kada je bilo aktuelno pitanje ove koalicije poručio sam, ako je ovo radi našeg jedinstva progutat ćemo, ali ako je radi očuvanja fotelja dao Bog pa propali i jedni i drugi.

Časnije je biti opozija nego biti u vlasti po svaku cjenu i sa svakim. Nema riječi kojima možemo opisati izjave Radončića u Prištini na sudu u kojima javno optužuje Bošnjake za početak rata, i tako udara na ličnost i čast rahmetli predsjednika i cijelog našeg naroda!
Da li zaista i dalje računate na našu naivnost i pasivnost?!

Gospodo, pred velikim ste izazovom, ne zbog vas jer većinu od vas bi trebalo penzionisati, nego zbog naroda i države.

Gospodo probudite se i počnite raditi, iskreno i predano kao što to rade pojedinci, koji će vjerovatno biti neki novi nezavisni ukoliko se ne promjenite i ne pročistite. Ako ne znate koga promjeniti ili protjerati samo malo, malo poslušajte narod.

Naš narod je dobar narod i nemate ga pravo ostaviti na ledini niti na pola puta. Ponavljam ili se distancirajte od Fahre i njemu sličnih ili ćemo se mi distancirati od vas.

Ovo pišem samo iz čistih namjera i brige zbog složenosti vremena i okolnosti u kojima se nalazimo i kroz koja prolazimo, poručio je Išerić.