Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Muzika priča” u Umjetničkoj galeriji BiH

SARAJEVO MEETING OF CULTURES

Sarajevo susret kultura je nevladina, neprofitabilna organizacija koja je osnovana sa ciljem promocije Sarajeva kao centra različitih kultura i poboljšanja turističke ponude i kulturno-umjetničkog života kako u gradu Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Postavljeni znak “SARAJEVO MEETING OF CULTURES”, u neposrednoj blizini Gazi Husrev-begovog bezistana, odnosno Velike avlije, dio je kulturnog i umjetničkog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, te označava prostor susreta različitih kultura.

Sarajevo susret kultura uz pomoć prijatelja ideje, sufinansiranje Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Ureda Potpredsjednika Federacije gospodina potpredsjednika Milana Dunovića, te podršku Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, DUO WE i članice ženskog vokalnog ansambla Corona, organizuje susret “Muzika priča”. U nastojanju da se razvija urbana kultura prostora u kojem živimo i kojem pripadamo predstavit će se muzički kulturni opis grada Sarajeva i Bosne iHercegovine kako bi se intezivirala kulturna aktivnost građana.

“Muzika priča” predstavlja pregled muzičkog opisa Sarajeva i Bosne i Hercegovine kroz stotine godina zajedničkog života i tolerancije.

Notama koje obilježavaju tradicionalnu muziku, sevdalinku, seferdsku muziku i klasiku, DUO WE i vokalni ansambl Corone će nam muzikom dočarati suret kultura i muzike koja je kroz vijekove ostavljala trag na bosanskohercegovačku kulturu, dodirujući historijska razdoblja bosanskohercegovačke muzičke scene i tokove njenog razvoja.

“Muzika priča” predstavlja dio masovne kulture jednog kosmopolitskog grada i njene kulturne vrijednosti koja je dostupna široj publici.

Ovaj muzički matinee održava se 5. decembra 2015. godine u 11:55 u prostorijama Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine. Ulaz je slobodan.