Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na aerodromu u Sarajevu zbog terorizma uhapšen Almir Džinić

BiH

sarajevski aerodrom (1)
FOTO: Sarajevski aerodrom

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23. jula ove godine uhapsili su bh. državljanina Almira Džinića (1997.), saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

– Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Sud BiH raspisao potragu zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom terorizam. Džinić je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Džiniću, uhapšenom u subotu na sarajevskom aerodrom zbog sumnje da se priključio ISIL-u u Siriji, potvrđeno je danas Feni u tom sudu.

Pritvor u tom slučaju određen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Džinić je u Siriju u džihad otišao sa ocem, majkom i osmero braće i sestara od kojih je samo brat Amer bio punoljetan. Njegova maloljetna sestra Enesa Džinić bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu koji je široj javnosti poznat kao optuženi u slučaju terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu, javlja Avaz.

Nakon oslobađajuće presude Suda BiH i puštanja iz pritvora Fojnica je otišao u Siriju gdje je poginuo, a na društvenim mrežama je objavljeno da je izveo akciju i poginuo s prslukom na sebi.