Načelnica poziva sve Visočane da zaborave predizborne uvrede i laži: Hajdemo mi raditi!

amra-babic

Načelnica Visokog uputila pismo svojim sugrađanima koje prenosimo u cjelosti.

“Povodom objavljenih zvaničnih rezultata lokalnih izbora 2016 na području općine Visoko od strane CIK BIH, upućujem iskrene čestitke za svih osam (8) političkih subjekata koji će u naredne četiri godine učestvovati u radu Općinskog vijeća kao i iskrene čestitke za svih 25 novoizabranih vijećnika.

Duboko sam ubjeđena u političku zrelost i iskrenost svih izabranih vijećnika te da će sukladno izbornim obećanjima, raditi u interesu svih građana općine Visoko.

Shodno tome očekujem konstruktivnost u radu, međusobno uvažavanje i podršku između zakonodavne i izvršne vlasti.

Pozivam sve političke subjekte da što prije zaborave predizborne i izborne uvrede, laži i klevete te da na principima zajedništva i općeg interesa što prije krenemo u pravcu daljeg razvoja općine Visoko. Poštujući volju građana i povjerenje koje su isti dali pojedincima i strankama, očekujem u naredne četiri godine rad u zajedničkom interesu a ne opstrukcije i pokušaje da se započeti procesi zaustave ili dovedu u pitanje.

Sa svoje strane učinit ću sve da opravdam povjerenje birača i uvažavajući sve konstruktivne prijedloge od bilo koga da dođu, poštujući potrebe i prioritete građana te vodeći politiku saradnje i građenja prijateljskih odnosa, izgradimo skupa zajednicu kakvu svi želimo.

Načelnica općine Visoko Amra Babić.”