Narednih dana u BiH nestabilno vrijeme uz visoke temperature

BiH

vrijeme djevojke

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima, kao i tokom prijepodneva, pljuskovi i grmljavina se očekuju u Posavini i Krajini, poslijepodne i u većem dijelu BiH. Najmanja vjerovatnoća za padavine na krajnjem sjeveroistoku Bosne i jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 28 do 34 stepena.

U BiH u četvrtak, 28. jula, bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U jutarnjim satima padavina će biti u Posavini, a u ostatku dana u većini područja. Lokalno i povremeno postoje uslovi za izraženije grmljavinsko nevrijeme, ponegdje uz pojavu grada. Na jugu Hercegovine bit će sunčano i bez padavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 29 do 35 stepeni.

U BiH u petak, 29. jula, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine bit će bez padavina i sunčanije. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 30 do 36 stepeni.

U BiH u subotu, 30. jula, bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi se očekuju u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, tokom dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 22 do 26, a dnevne od 32 do 37 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.