Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nermin Nikšić uputio pismo podrške Zoranu Zaevu

niksic sdp

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, povodom sutrašnjih vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji, uputio je pismo podrške predsjedniku Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

– S velikim interesovanjem pratim predizbornu kampanju u Makedoniji i rad Socijaldemokratskog saveza. Uvjeren sam da će građani Makedonije to prepoznati i da će upravo istrajan i temeljit rad biti vaš najveći adut na dan održavanja izbora – navodi se.

Zaevu, rukovodstvu partije i cjelokupnom Socijaldemokratskom savezu (naročito aktivistima, članovima i volonterima) Nikšić je čestitao za realizaciju predizbornih aktivnosti.

– Nadamo se uspješnom okončanju kampanje i uspjehu Socijaldemokratskog saveza na izborima, jer je pobjeda socijaldemokrata ključni preduvjet za napredak naših država i regije u cjelini. Želim da ostvarite rezultat koji će vas učiniti ključnim političkim faktorom, da bi socijaldemokratska vlada kroz reforme učinila Makedoniju prosperitetnom državom sretnih ljudi – navodi se u pismu, saopćio je SDPBiH.