Obilježena 23. godišnjica stradanja učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika

23.godišnjica stradanja učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika
FOTO: D. Begović

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u sarajevskom naselju Ali-pašino Polje na Trgu ZAVNOBIH-a obilježena 23. godišnjica ubistva građana Sarajeva.

Tim povodom, uime Grada Sarajeva, gradski vijećnici Enes Husejnović, Jasmin Smječanin i Hasan Hodžić odali su počast i položili cvijeće na mjesto stradanja.

Tog tragičnog dana, prije 23 godine, agresorska granata ispaljena s položaja iz pravca Nedžarića pogodila je prostorije u kojima se održavala nastava. Ubijeni su učiteljica Fatima Gunić i njeni učenici Adis Mujalo, Vedad Mujkanović i Feđa Salkić. Tad su teže i lakše ranjena još 23 učenika, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

 

23.godišnjica stradanja učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika

Učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” danas su s tog mjesta poslali poruku mira na različitim jezicima.

– Neka vlada mir u svijetu i neka sva djeca budu sretna. Ljudi koji mogu da biraju, uvijek će odabrati mir – poručili su, između ostalog, učenici.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su, između ostalih, porodice i prijatelji ubijenih, predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Osnovne škole “Fatima Gunić”, mjesne zajednice, kao i drugi mnogobrojni građani.