Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od sutra na planinama moguć snijeg

BiH

Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim, te ponegdje u centralnim djelovima.

Očekivana količina padavina u tim područjima od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2, a u ostalim djelovima od 5 do 15 l/m2.

Tokom dana na planinama će kiša postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Poslijepodne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima kiša će postupeno oslabiti, a do kraja dana i prestati. Vjetar će biti umjerene jačine, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne u skretanju na sjeverni smjer.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 10, a najviša dnevna većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 14 do 16 stepeni. Tokom poslijepodneva doći će do postepenog pada temperatura zraka.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne je registrovana i kiša. U ostalim djelovima, prijepodne malo do umjereno oblačno, a poslijepodne pretežno oblačno.