Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandurević: Lukač “trampio” Mektića i Stanića za Salihovića i Vilića

aleksandra pandurevic444

Vlada Republike Srpske (RS) i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač treba narodu da objasne kako to da su im prihvatljiviji Goran Salihović i Mirsad Vilić od Dragana Mektića i Perice Stanića jer se ispostavilo da je Lukač priznao da mu u Odluci o formiranju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma ništa nije bilo sporno osim Mektića i Stanića, izjavila je potpredsjednica SDS-a i predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević.

– Lukač je, kako se ispostavilo u njegovoj izjavi otprije dva dana, zamjerio Mektiću da je ‘uradio protivzakonite stvari’, jer je predložio da Koordinaciono tijelo vodi ministar bezbjednosti, dok on tu želi Gorana Salihovića. Vrlo čudno, s obzirom na to da SNSD spori legitimitet Tužilaštvu BiH i protiv je njegovog jačanja, pa čak ni tužbu zbog popisne prevare i inžinjeringa nisu htjeli da predaju da ne bi tobože ‘dali legitimitet Tužilaštvu BiH’. Pitam ministra Lukača da li tajna njegove ljubavi i povjerenja prema Salihoviću leži u brojnim predmetima koji se nalaze u Salihovićevim rukama a u kojima su osumnjičeni visoki najviši funkcioneri SNSD-a i njima bliski tajkuni – ustvrdila je Pandurević.

Osim što je Draganu Lukaču, kazala je, draži Goran Salihović od Dragana Mektića, ispostavilo se i da mu je Mirsad Vilić, „koji je do juče bio glavni krivac za napad na premijera Vučića, prihvatljiviji od Perice Stanića, direktora SIPA-e“.

– Naime, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, drugo tijelo u kojem sjede operativci, do sada je funkcionisala u prostorijama SIPA-e, ali ministar Lukač sada želi da je preda Direkciji za koordinaciju policijskih tijela koja nema nijednu zakonsku nadležnost o pitanju borbe protiv terorizma. Zamislite, smeta mu da u Direkciji bude Europol, iako je njena zakonska obaveza saradnja s Europolom, ali želi da tamo bude Operativna grupa, iako Direkcija nema nikakvu nadležnost o pitanju terorizma. Valjda mu ne odgovara ni Perica Stanić jer se odupro svim pritiscima da u fiokama drži neke istrage o kriminalu i vrlo efikasno je predao izvještaje o brojnim aferama – istakla je potpredsjednica SDS-a na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.