Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu pokušali uvesti u kombi

saburina1111

Odbor za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo upozorava roditelje da raspolažu informacijom da su jučer ispred OŠ Saburina u Starom Gradu nepoznate osobe pokušale jednu djevojčicu uvesti u svoje vozilo, piše novinska agencija Patria.

-U našem razgovoru s MUP-om KS potvrđeno je da je policija obaviještena o događaju te da su poslali dovoljan broj policajaca na teren koji rade na ovom slučaju. Iz policije napominju da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike.

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevu ima stalni kontakt sa predstavnicima MUP-a KS, te poziva roditelje da se ne izaziva bespotrebna panika ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku.

Samo uz dobru saradnju sa policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku, poručuju iz Vijeća.

Prijavljena otmica djevojčice u Zenici, druga uspjela pobjeći