Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pročitajte pismo za Hillary koje će Sarajlije moći potpisati u subotu

Sarajevo votes Clinton

U subotu, 22. oktobra 2016. godine, u 12 sati na trgu ispred sarajevske Katedrale, građani Sarajeva će imati priliku potpisati pismo podrške Hillary Clinton za predsjednicu SAD-a.

Pismo će Hillary Clinton uime svih potpisanih građana biti poslato u narednim danima, a u nastavku pročitajte šta stoji u pismu za predsjedničku kandidatkinju Demokratske partije.

Poštovana državna tajnice,

Poštovana gđo Clinton,

Draga prijateljice,

Iako znamo da građani Sarajeva imaju neznatan, ako ikakav, uticaj na predsjedničke izbore u Americi, nadamo se da će naša podrška Vašoj predsjedničkoj kampanji odjeknuti svijetom. Slobodno i mirno Sarajevo jedna je od mnogih Clintonovih zaostavština, a oni koji žele učiniti Ameriku velikom ponovo, trebaju znati da je jedina velika Amerika, Amerika sa Clintonovom u Bijeloj kući.

Prijeteći glas kampanje sa predsjedničkih izbora 2016. godine svakako odjekuje svijetom. Ovaj glas govori o mržnji, ratnim zločinima, svemu osim o vrijednostima koje vjerujemo da Sjedinjene Američke Države zastupaju kao lider slobodnog svijeta.

Poštovana državna tajnice, pred Vama je težak zadatak. Pokazaćete svijetu da Sjedinjenje Američke Države predstavljaju više od tog zlokobnog glasa.

Mi, dole potpisani građani Sarajeva, smo uz Vas, poštovana državna tajnice, kao što ste Vi, mnogo puta, bili uz nas. Zajedno smo jači i zajedno ćemo pobijediti, kao što to uvijek učinimo.

Sarajevo glasa za Clinton, navedeno je u pismu koje će građani Sarajeva moži potpisati u subotu.