Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: FDS prodali fantomskoj firmi sa dva uposlenika

fds-sdp-saopstenje

“Vlada Federacije BiH, predvođena koalicijom SDA-SBB i HDZ-om danas je izvršila neviđenu pljačku državne imovine kroz prodaju državnih dionica Fabrike duhana Sarajevo. Državni kapital kupila je CID Adriatic Investments GmbH, firma registrovana u Beču, sa dva zaposlena radnika koja čak nema ni internet stranicu!”, stoji u saopštenju SDP-a BiH koje prenosimo u cijelosti:

“U saopštenju koje je javnosti uputila ova „renomirana kompanija“ jasno se navodi kako će nakon što se upišu u registru vrijednosnih papira kao vlasnici, do danas državnih dionica, krenuti u njihovu preprodaju kompaniji British American Tobaco. Dakle, jasno je kako su čelnici Vlade FBiH svjesno i u dogovoru sa njima poznatim osobama omogućili nezakonito bogaćenje onome ko stoji iza ove fantomske firme iz Beča.

Također, u istom saopštenju jasno se navodi kako će se kompaniji British American Tobaco pokušati preprodati samo proizvodni dio Fabrike duhana Sarajevo, dok će preostali udjeli ove firme u vlasništvu drugih kompanija i banaka, ostati u posjedu firme sa dva zaposlena.

Podsjećamo SDA-SBB i HDZ da je FDS većinski vlasnik „Vakufske banke“ d.d. Sarajevo, koja sama vrijedi više od novca koji je plaćen za državne dionice ili pak firme UPI koja u centru Sarajeva posjeduje neboder, koji je također vrjedniji od iznosa za koji je Novalić prodao državni udio u FDS.

Pozivamo nadležna tužilaštva u BiH da odmah i bez odlaganja reagiraju na ovu bezočnu pljačku i spriječe ovaj kriminalni plan koji pred očima javnosti provode moćnici sakriveni iza čelnika vladajućih stranaka”, stoji u saopštenju Službea za odnose sa javnošću i marketing SDP BiH.