Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skup podrške Erdoganovoj vladi održao se u Sarajevu

turska podrška sarajevo

Građani u velikom broju pristižu na sarajevsku Baščaršiju gdje će večeras biti održan skup podrške Turskoj i njenom narodu pod motom “Stoj uspravno, ne poginji glavu, Bosna i Hercegovina je uz tebe”, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani Republike Turske koji borave u Bosni i Hercegovini, i Bosanci i Hercegovci će do sabah-namaza stražariti kod Sebilja, jednog od simbola glavnog grada Bosne i Hercegovine, u znak podrške turskom narodu koji od 15. jula, kada su pučisti odani terorističkoj organizaciji Fetullahci paralelne državne strukture (FETO/PDY) pokušali izvršiti državni udar, već 15 noći stražari za demokratiju. Slični skupovi podrške Turskoj, njenim građanima i institucijama održavaju su u brojnim gradovima širom svijeta, a večeras im se pridružuje i bh. prijestolnica.

turska podrška sarajevo

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” došla je večeras kako bi pružila podršku Turskoj i njenom narodu.

“Došla sam da dam podršku miru u Turskoj. Najveća sreća u životu je mir pa bih majkama Turske poručila da ne dozvole da njihova djeca idu u rat. Čuvajte svoju djecu, čuvajte mir, to su dvije stvari koje se ne mogu nadoknaditi”, poručila je Subašić.

Ramiza Gurdić je također došla da podrži Tursku i njen narod.

“Došla sam da pružim podršku Erdoganu i svima u Turskoj koji su za mir i slobodu, da ne dozvole da im bude kao nama u Srebrenici”, poručila je jedna od srebreničkih majki.

turska podrška sarajevo

Sarajka Fatima Olovčić večeras je na skupu, kako je kazala, da podrži turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Govoreći o vođi terorističke organizacije FETO Fetullahu Gulenu, Olovčić je kazala da, “da je pametan ne bi dozvolio da se ovo dešava u njegovoj zemlji.

“Onoliki narod da izgine zbog njega. Da je on prijatelj Turske ne bi to radio”, poručila je Olovčić.