Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Snijeg zabijelio Sarajevo, narednih dana u BiH padavine i hladna jutra (FOTO)

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (4)

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom i susnježicom, a u Hercegovini sa kišom.

Poslijepodne slabih padavina može biti još ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom u prvom dijelu dana. Temperatura zraka između -1 i 1 stepen. U priloženim fotografijama agencije Anadolija pogledajte kako je jutros izgledalo snijegom prekriveno Sarajevo.

U srijedu  u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -9 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U četvrtak, također, u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Tokom dana postepeno naoblačenje, što u Hercegovine i na zapadu Bosne, poslije podne i u večernjim satima, može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.