Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolege, prijatelji i studenti odali počast stradalim djevojkama

Kolege, prijatelji i studenti odali počast stradalim djevojkama

Kolege, prijatelji, studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu sa ružama u rukama prošetali su od zgrade fakulteta do mjesta pogibije studentica Edite M. iz Bosanske Krupe i Selme A. iz Bugojna, javlja Anadolu Agency (AA).

Pri dolasku do mjesta gdje su djevojke sinoć izgubile svoje živote položili su cvijeće, svijeće i transparent na kojem je pisalo: “Zauvijek u našim srcima naše psihologinje Edita i Selma”.

Među prisutnima bio je i dekan Filozofskog fakulteta Salih Fočo koji je kazao da je u pitanju spontana aktivnost jer danas niko od studenata Odsjeka psihologije treće godine nije bio u stanju pratiti nastavu.

Ubico, nisi ubio samo Editu i Selmu, ubio si sve nas

Na mjestu pogibije bio je i rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj koji je uputio poziv zvaničnim organima da “konačno stanu ukraj divljanju na sarajevskim ulicama” i da one koji to rade tretiraju u skladu sa zakonom.

Među studentima bila je i Lamija Spahić, studentica četvrte godine psihologije.

“Ovdje smo da odamo počast posljednji pozdrav našim kolegicama. Teško mi je bilo šta reći osim da se nadam da će počivati u miru”, rekla je Spahić.

Tu je bio i glasnogovornik Ministrastva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić koji je rekao da su u potrazi za vozačem inicijala S. S. obavještene sve policijske agencije i da tragaju za tom osobom.

Policija potvrdila: Sanjin Sefić osumnjičen za ubistvo dvije djevojke u Sarajevu