Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena pljačka inventara Fabrike duhana Mostar

mostar

Jučer je u Policijsku stanicu Mostar – centar prijavljeno da više osoba skida ogradu oko nekadašnje Fabrike duhana u mostarskom nasleju Tekija.

Patrola policije na licu mjesta zatekla je kombi vozilo marke Mercedes kojim je upravljao H.Š. (1962.), a koga su angažovali A.H. (1977.), B.B. (1998.) i B.B. (2002.) iz Mostara, da im preveze ukradenu željeznu ogradu.

Nakon završene obrade počinitelji su predati Odjelu krim policije PU Mostar, a predmeti iz kaznenog djela su uz potvrdu izuzeti, navodi se iz MUP-a HNK.

Objekat nekadašnje Fabrike duhana u Mostaru već mjesecima nalazi se na meti pljačkaša koji odnose sekundarne sirovine.

Građani Mostara nastanjeni u blizini spomenutog objekta odavno primjećuju gotovo svakodnevno iznošenje inventara iz kruga fabrike od strane neidentificiranih osoba. Prema njihovim tvrdnjama, u više navrata su ove događaje prijavljivali policiji, ali do konkretne reakcije ni do rješenja problema nije došlo.

Vrijedno spomena je i da je tokom ljeta u objektu buknuo poveći požar za koji se vjeruje da je podmetnut. Fabrika duhana je posljednji posrnuli gigant u gradu Mostaru. Proizvodnja je stala prije devet godina, a obespravljeni radnici svoja prava dana potražuju pred sudovima.