Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova tragedija u tuzlanskom naselju Lipnica: Ubijeno dvoje djece

tuzla_pucnjava
FOTO Ilustracija

Policiji u Tuzli večeras je prijavljeno dvostruko ubistvo u naselju Lipnica. U MUP-u TK potvrdili su da su dobili dojavu, te da su policijske ekipe upućene na lice mjesta.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona, muškarac je ubio dvoje djece, pa pokušao izvršiti samoubistvo. On je u teškom stanju prevezen na Univerzitetski-klinički centar u Tuzli, gdje mu se ljekari bore za život.  Prema informacijama s lica mjesta, otac je života lišio maloljetnog sina i kćerku, a potom pokušao presuditi sam sebi.

Tragedija se desila oko 19 sati.  Iz MUP-a TK kazali su i da osim ubijene djece i oca koji je pokušao samoubistvo nema drugih povrijeđenih osoba.

Tuzlansko naselje Lipnica poznato je i po stravičnom zločinu koji se dogodio u maju 2008. godine kada je Tomislav Petrović u gradskom autobusu i u dvije kuće hladnokrvno ubio šestero komšija.

U autobusu su ubijeni Dragica Markanović, Niko i Mara Petrović, Ivu Markanovića Tomislav Petrović pokosio je u njegovoj kući, a Miju i Kaju Petrović na kućnom pragu.

Petrović je kasnije nekoliko kilometara dalje pokušao zapaliti automobil svog rođaka, gdje je policija spriječila dalji krvavi pohod. Ubica je uhapšen nakon što je ostao bez municije, a obruč je napravilo više desetina policajaca. Jedini koji je preživio masakr u Lipnici je vozač autobusa Mursel Čolić, u kog je Petrović pucao kroz vjetrobransko staklo autobusa. Jedan hitac je vozača pogodio u ruku, a drugi u grudni koš.

Optuženi za smrt djevojke hvali se vožnjom od 240 km/h