Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obdukcija potvrdila: Miroslav Stojak ubijen sjekirom

ubistvo

Miroslav Stojak, kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ubijen je sjekirom, pokazao je nalaz obdukcije.

Sudski patolog Zdenko Cihlarž, koji je obavio obdukciju, je potvrdio da su Stojaku smrtonosne povrede glave nanesene sjekirom. On je dodao da je Stojak više puta udaren u glavu sjekirom.

Kenanu Varupu, koji je osumnjičen za ubistvo kapetana OS BiH, Miroslava Stojaka, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor.

Marko Stojak, sin ubijenog izjavio je da još ne zna šta bi mogao biti motiv ubistva njegovog oca.

Tuga i nevjerica u porodici ubijenog Miroslava Stojaka

Naime, osumnjičeni za ubistvo Stojaka, Kenan Varupa, jučer je oko 18 sati predat Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, a jutros je održano ročište za određivanje pritvora.

Tijelo kapetana Stojaka pronađeno je jučer u porodičnoj kući Varupa u selu Bukve, nakon čega su iz OS BiH saopštili da su potreseni informacijom o ubistvu, te da će pomoći porodici Stojak.

Istraga ubistva kod Viteza: Kapetana Miroslava Stojaka ubio “sitni lopov”

– Ova tragedija duboko je potresla sve pripadnike OS BiH koji osjećaju bol i tugu za kapetanom Miroslavom Stojakom, koji je časno i dosljedno izvršavao svoje profesionalne vojne zadaće u Oružanim snagama BiH.

U ovom tužnom trenutku pružićemo svu potrebnu pomoć porodici stradalog pripadnika OS BiH – navode iz Oružanih snaga BiH.