Teslićanin osumnjičen za 20 krađa u firmama i kućama povratnika

lopov345

Policija u Tesliću podnijela je izvještaj protiv S.S. osumnjičenog za dvadeset krivičnih djela izvršenih na štetu privrednih društava i mještana, povratnika na području te općine.

S.S. s područja Teslića je od jula 2015. do juna ove godine provalio u objekte pet privrednih društava, dva udruženja i pet porodičnih kuća, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Pet puta je provaljivao u objekt preduzeća „Interlignum“, dva puta u „Drvokomerc“ Teslić (u jednom slučaju ništa nije otuđeno), kao i u objekte „Nove Borje“ Teslić i „Klječanin kompani“ Teslić, gdje je najčešće obijao aparate za kafu iz kojih je otuđivao novac.

Iz navedenih objekata krao je i električni alat, akumulatore za vozila, elektrokablove, stolice i fotelje.

Tri puta je izvršio provalu u prostorije „Udruženje starješina, vojnika i veterana rata – Ostav“ u Tesliću, gdje je obijao aparate za kafu iz kojih je otuđivao novac, dok je iz rashladne vitrine otuđio piće.

Svi obijeni aparati za kafu vlasništvo su privrednog društva DIS d.o.o. Teslić.

U maju 2016. prijavljeni je dva puta provalio u prostorije „Udruga Hrvata – Naša ognjišta“ Teslić gdje je u jednom slučaju izvršio premetačinu stvari a da ništa nije otuđio, dok je drugom slučaju ukrao novac.

S.S. je izvršio provalu i u stomatološku ordinaciju „Delić-dental“ u Tesliću, gdje je izvršio premetačinu stvari i ništa nije otuđio.

U mjestu Slatina je dva puta izvršio provalu u ugostiteljski objekat „Lav“ odnio novac, piće, kafu i cigarete.

Prijavljenom su objekt napada bile i porodične kuće povratnika u mjestima: Slatina, Studenci i Gornja Vrućica.

Iz pet kuća i jednog pomoćnog objekta, čiji se vlasnici nalaze na radu u inostranstvu, otuđivao je kućanske aparate (televizori, mikrovalna peć) i alkoholna pića.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćeni vlasnicima.