Emin Pajić osuđen na 7 godina zatvora zbog silovanja

silovanje

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je državljanin BiH Emin Pajić iz Živinica (54) osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja. Prvostepenu presudu izreklo je vijeće sudije Višeg suda u Podgorici Vladimira Novovića.

Prema navodima optužnice, Pajić je 10. februara prošle godine u stanu koji je iznajmljivao u Podgorici silovao I. K. Obrazlažući odluku, vijeće sudija Apelacionog suda je navelo da je prvostepeni sud na pouzdan način utvrdio da je optuženi prinudio na obljubu I. K. Prema ocjeni vijeća, odbrana optuženog je bila sračunata kako bi izbjegao krivicu.

“Po nalaženju Višeg suda, odbrana Pajića je u potpunosti opovrgnuta iskazom žrtve, svjedoka i nalazom vještaka medicinske struke”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

I.K. je tokom suđenja ispričala da je nakon posla otišla do autobuskog stajališta, gdje joj je prišao okrivljeni Pajić, koji se predstavio kao “vidovita vrana”. Tvrdeći da je vidovit i da pomaže ljudima, Pajić je od djevojke tražio da joj pogleda u dlan kako bi joj vidio sudbinu. Pajić je ,iz dlana vidio da djevojka ima problema sa mokraćnim kanalima i naveo da on zna nekog travara koji će joj pomoći, ali i da on ima neki čaj koji će joj dati.

“Potom je otišla sa okrivljenim do apoteke, ali kako tog čaja nije bilo u apoteci, predložio joj je da odu do njegovog stana u kojem je smješten, gdje je i silovao”, piše u presudi Apelacionog suda.