Internetom se širi rečenica koju je Obama izrekao o Trumpu

obama

Nakon što je Donald Trump pobijedio Hillary Clinton na predsjedničkim izborima u Americi, očajni simpatizeri Clinton – pretežno pristalice Demokrata – iskoristili su društvene mreže kako bi podsjetili na niz kontroverza koje se vežu uz Trumpa.

Društvenim se mrežama proširio i komentar Baracka Obame, koji je u posljednjim danima izborne kampanje izrekao žestoku osudu Trumpovog karaktera, a u kontekstu toga što su budućem predsjedniku SAD-a saradnici zabranili pristup Twitteru pred izbore, kako ne bi izazivao skandale i ulazio u svađe.

“U protekla dva dana Trumpu je zabranjen pristup Twitteru – toliko malo su vjerovali u njegovu samokontrolu da su mu morali zabraniti Twitter. Sad, ako neko nije u stanju upravljati Twitter računom, onda nije u stanju ni upravljati šiframa za nuklearne napade“, kazao je Obama, a upravo se ta rečenica dijeli među pristašama Clinton.

“Ako osoba u tri ujutro počne tweetati jer ga je komična emisija Saturday Night Live ismijala, onda toj osobi ne možete povjeriti nuklearne šifre”, dodao je.

No, izbori su pokazali kako se većina Amerikanaca ne slaže s Obamom po tom pitanju.