Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz automobila snimio strahovitu nesreću na autoputu (VIDEO)

37B3CD1900000578-3764452-image-a-62_1472527658505

Kamera iz automobila snimila je dramatični prizor spašavanja žene iz gorućeg automobila na autoputu u blizini New Yorka, prenosi Daily Mail.

Na snimku se vidi kako kamion, probijajući se kroz kolonu, drobi sve pred sobom, što je i prouzrokovalo požar na jednom od automobila.

Automobil se nalazio u traci za stajanje, ali ga je od siline udaraca kamiona zahvatio požar.

Vozači, koji su se našli na mjestu nesreće, pritrčali su do automobila i iz njega izvukli ženu, spasivši joj na taj način život.

Kako prenose američki mediji, žena je pretrpjela lakše povrede, a u ovoj strahovitoj nesreći srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Prema tvrdnjama policije, do nesreće je došlo nakon što su kamionu otkazale kočnice.

Najmanje 35.092 ljudi poginulo je u saobraćajnim nesrećama u Sjedinjenim Državama u 2015. godini, što je za 7,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu, saopćila je Nacionalna administracija za sigurnost u saobraćaju (NHTSA).

To naglo povećanje prekinulo je nedavni trend pada broja žrtava u saobraćajnim nesrećama u zemlji, navodi se u godišnjem izvještaju NHTSA.

Administracija procjenjuje da će broj pogibija u saobraćajnim nesrećama nastaviti da se povećava u 2016. jer je sada na američkim cestama više vozila, niže su cijene benzina i smanjena je stopa nezaposlenosti.