Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump bi mogao ostati bez mandata predsjednika SAD

donald-trump

Donald Trump bi uskoro mogao biti podvrgnut sudskom procesu i tako biti spriječen u preuzimanju uloge predsjednika u SAD-u.

Američki profesor prava, Christopher Peterson, tvrdi da postoji jak razlog koji bi mogao spriječiti Trumpa da bude predsjednik.

Peterson je analizirao slučaj u vezi Trumpa u septembru, dakle, prije nego što se znalo ko će biti predsjednik. Međutim, argumenata protiv toga da Trump postane predsjednik je svakim danom sve više, piše Independent.

– U SAD-u je privatnicima zabranjeno davati lažne izjave kako bi uvjerili ljude da kupe njihove proizvode ili usluge. U radu postoje dokazi koji impliciraju da se Univerzitet Trump po sistemskom uzorku koristilo lažnim iskazima i prezentacijama kako bi privuklo hiljade porodica da ulože u program za koji se može reći kako je sam po sebi obična prevara. Prevara i reketarenje su ozbiljni zločini koji na pravnom nivou mogu dovesti do jednako ozbiljnih optužbi – tvrdi u svom radu profesor Peterson, prenosi Faktor.

Inače, kompanija Trump Entrepreneur Initiative danas je ugašena. Poznatija kao profitna edukacijska ustanova Trump University LLC, u svojoj je ponudi imala kurseve za trgovanje nekretninama, upravljanje imovinom, poduzetništvo i stvaranje bogatstva.

Ukoliko ovaj slučaj ne spriječi Donalda Trumpa da bude novi predsjednik SAD-a, u svakom slučaju će baciti još veću sjenu na njegov rad.